12 oct 2011

El Sabadell, el millor debutant

Ens hem de remuntar fins la temporada 2001/02 per trobar un debutant que, des que hi ha lliga de 22 equips, amb set jornades disputades hagi sumat 16 punts. Va ser el Burgos d'Enrique Martín que va fer un inici fulgurant i com el Sabadell va guanyar 5 partits, en va empatar un i en va perdre un altre per convertir-se en l'equip revelació del començament d'aquella temporada.

És una tàctica habitual que els equips que acaben de pujar a una categoria optin per preparar-se amb consciència en l'inici de lliga per intentar sorprendre i sumar els màxims punts possibles per fer coixí i assumir l'objectiu de la permanència. Ja ho va fer el Terrassa quan va aterrar a la segona divisió fa sis temporades però no sembla aquest l'estratègia que segueix el Sabadell que s'ha trobat amb un calendari favorable i amb un joc sorprenent i poc habitual a la categoria. "Potser sí que és veritat que pots sorprendre més si acabes d'arribar a la categoria però el nostre objectiu és mirar dia a dia, sense llarg termini perquè els objectius a llarg termini mai no es compleixen", deia Carreras en una entrevista a El 9 esportiu a principis de temporada.

I és que un bon inici no t'assegura la permanència. El propi Burgos va acabar en setzena posició la temporada i va acabar descendint per impagaments a tercera divisió i el Terrassa dirigit per Miguel Álvarez i que comandava Juan Carlos, Monti i Keko va acabar la temporada a quatre punts del Leganés que va baixar de categoria. Està molt bé fer coixí, però ja ho diuen: això és com acaba.

EL MILLOR

La boníssima imatge que està donant l'Alcoià, el Guadalajara i el Real Múrcia, tots tres debutants juntament amb el Sabadell a la segona divisió.

EL PITJOR

Tot fa indicar que Eneko té afectats els lligaments del genoll i que es convertirà en el quart jugador lesionat de llarga durada dels arlequinats. Demà, se sabran els resultats de les proves.

No hay comentarios:

Publicar un comentario