30 nov 2011

Barça B: rotacions sota pals


Cada equip i cada entrenador té la seva manera de gestionar les rotacions entre els seus porters. Sempre és un tema complicat: si canvies molt sovint de porter es pot donar el cas que cap agafi la regularitat necessària, si confies la titularitat a un sol porter, el suplent pot perdre la confiança i no complir quan hagi de sortir al camp per suplir una emergència.
El més habitual és que tots els equips tinguin un porter titular fixe. Si l'equip juga altres competicions com la Copa del Rei, la Champions o l'Europa League, sovint molts entrenadors opten per donar l'oportunitat al porter que no gaudeix de minuts en Lliga, però aquest no és el cas del Barça B. Amb la impossibilitat lògica de jugar altres competicions, Eusebio, com ja va fer l'any passat Luis Enrique, aposta per donar l'oportunitat a tots els porters que, en el cas del filial blaugrana, en són tres.
Per a rotar els seus porters, Miño, Masip i Oier, Eusebio segueix una màxima lògica ben simple: set partits per a cadascú. Així, Miño va debutar en el primer partit de la Liga Adelante contra el Villarreal B al Mini i va jugar els set primers partits. Oier el va rellevar contra el Guadalajara i coincidint amb la 15a jornada de lliga, dissabte passat davant el Celta, li va arribar el torn a Jordi Masip.


Desconeixem quins són els motius del tècnic per dur a terme aquest tipus de rotació, però el tema no és nou a can Barça, ja que Luis Enrique la temporada passada, amb els mateixos porters, també va repartir minuts de manera força equànime. El que sembla clar és que el cos tècnic blaugrana (el del filial i el del primer equip) encara no s'ha decidit a apostar únicament per un sol porter. Cap dels tres desentona en les seves actuacions amb el filial a Segona però sembla que ni Guardiola ni Unzué (entrenador de porters del primer equip) no han vist encara que Miño, Masip o Oier puguin substituir a Pinto quan aquest se'n vagi. De moment haurem d'esperar si finalment Eusebio es decideix per un dels tres.


Nota: fotos realitzades per Ignasi Paredes, Sport.

No hay comentarios:

Publicar un comentario