18 ene 2012

La victòria més important del B

Davant les nombroses baixes que ha patit la primera plantilla del Barça en les últimes setmanes, Pep Guardiola ha decidit ser fidel a la filosofia que pregona des de que va arribar a la banqueta del Barça i confiarà amb els nois del planter per cobrir les baixes dels jugadors del primer equip. D’aquesta manera, aquest matí han viatjat a Madrid fins a quatre jugadors del filial entrenat per Eusebio, els mateixos quatre escollits –Montoya, Dos Santos, Sergi Roberto i Cuenca– que van entrar a la convocatòria en el partit contra el Betis i per tant, no van poder ajudar al B en la dolorosa derrota a les Canàries.

                                                  
Però, i què? Que es consideri Isaac Cuenca gairebé com un membre del primer equip quan fa poc més de sis mesos era a Ipurúa jugant-se amb el Sabadell l’ascens a Segona o que Guardiola confiï  en Montoya, Roberto i Dos Santos per substituir els rols de Keita, Maxwell, Fontàs, Villa i Afellay enlloc d’anar a buscar recanvis a fora és un èxit major que una possible victòria a Las Palmas o la històrica tercera posició final de l’equip de Luis Enrique la temporada passada.
Ara, amb l’equip més a prop de la zona baixa que dels llocs de play-off i amb la certesa que Guardiola haurà de tirar sovint dels nois del filial per completar les convocatòries, és l’hora que homes com Riverola, Espinosa, Deulofeu o Sergi Gómez donin un pas endavant perquè l’equip torni a guanyar i s’allunyi d’un descens que sí que seria un fracàs i un important pas enrere pel mecanisme del futbol base blaugrana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario